Euronews Primetime

От БФС изразиха възмущението си от загубата срещу Грузия

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 06 174853

Ръководството на Българския футболен съюз (БФС) изрази възмущението си от показаното от националния отбор за мъже при загубата от Грузия с 2:5 в неделя вечер в Разград в среща от турнира Лигата на нациите.


В специално изявление на официалния си уеб сайт от БФС потвърдиха, че Георги Иванов ще води временно състава в следващите два мача през този месец срещу Гибралтар (9 юни) и Грузия (12 юни) на мястото на подалия снощи оставка старши треньор Ясен Петров. Управата на централата ще разгледа още утре вариантите за нов постоянен селекционер.

 

Ръководството на Българския футболен съюз и президентът Борислав Михайлов изразяват силното си възмущение от поведението на българския национален отбор при снощната катастрофална загуба от Грузия. Категорични сме, че националната фланелка е чест, гордост и огромна отговорност – все качества, които отсъстваха от представянето на отбора ни в последния двубой. Въпреки подмладяването на състава в последната година и половина и въпреки осигурените предпоставки за успех, резултатите и играта не отговориха на очакванията не само на ръководството на Българския футболен съюз, но и на цяла България. Още утре, 7 юни, Изпълнителният комитет на БФС ще проведе заседание, на което ще бъдат дискутирани вариантите за нов национален селекционер. Временно в следващите два мача от турнира Лига на нациите отборът ще бъде воден от Георги Иванов.

позиция на БФС

Още спортни новини вижте във видеото.