Общество

Управител на болница подкара линейка, за да помогне на пострадала

От Euronews България Euronews България

Управителят на болницата в Карлово се качи да шофира линейка на Спешна помощ, за да помогне на пострадала жена. В същото време в града е нямало свободен екип, който да се отзове на сигнала.

На телефон 112 постъпва сигнал за блъсната възрастна жена на една от оживените улици в Карлово. В този момент единствената линейка, която може да стигне до нея, няма шофьор, твърди управителят на болницата в Карлово. 

 

Помолиха да съдействам с шофьор, тъй като нямаха свободни екипи в същия момент, но тъй като и моите шофьори бяха достатъчно заети от човешка гледна точка се качих аз.

д-р Обрейко Обрейков, управител на МБАЛ "Д-р Киро Попов" Карлово

В този момент другите два спешни екипа са на други адреси с пациенти. „Другите екипа са били на тежко ПТП и на сърдечно болен. В цяла България е известно, че екипите на ЦСМ са недостъчни не само за нашия регион, за регион Пловдив. За абсолютно всеки град, тъй като имаме много позвънявания. Просто те не могат да смогват“, каза още д-р Обрейков.  

От Центъра за спешна помощ в Карлово също потвърдиха, че не са имали свободен екип. 

„Управителят на карловската болница е невролог по специалност. Преди това е работил четири години в спешната помощ. Той е прегледал блъснатата жена на място и я е транспортирал с линейката до болницата. Жената е с охлузвания и е освободена за лечение у дома“, разказа сестра от Карлово.