Спорт

Атлетико (Мадрид) - Барселона 0:1: Каталунците се откъснаха на върха в класирането на Ла Лига

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант
Spain Soccer La Liga AP Снимка: АП

С попадение на Усман Дембеле Барселона спечели с 1:0 при гостуването си на Атлетико Мадрид. Възползвайки се от поражението на шампиона Реал Мадрид от Виляреал, Барселона искаше да постигне категорична победа на "Метрополитано".

Без отстранения най-добър голмайстор Роберт Левандовски, Хави избра Ансу Фати в предни позиции на негово място, но именно Дембеле направи промяната, завършвайки елегантен ход в 22-ата минута.
Атлетико увеличи натиска си, като в края на мача великолепният Роналд Араужо изчисти от голлинията удар на Антоан Гризман, но възпитаниците на Диего Симеоне не успяха да стигнат до изравнителен гол.

И двата отбора завършиха с по 10 души, след като Феран Торес и Стефан Савич бяха изгонени за сбиване помежду си на терена.  Поражението означава, че Атлетико изостава на пето място, на 14 точки зад лидера Барселона.

Червените картони на Торес и Савич подновиха играта в продължението на мача и Гризман можеше да измъкне точката за своя отбор, но Араужо изчисти топката от голлинията.

 

Още актуални спортни новини:

Милан - Рома 2:2: „Вълците“ от Рим стигнаха до равенството в последните минути

Грандиозна издънка за "Милан" в Серия "А"! "Рома" стигна до 2:2 при гостуването си на "росонерите" в среща от 17-ия кръг. Римските "вълци" губеха с 0:2 и отправиха първия си точен удар чак в 87', но си тръгнаха непобедени от "Сан Сиро". Така столичният тим удължи на 8 двубоя серията си без поражение при гостуване.

Първият точен удар бе на Браим Диас от "росонерите" в 30', но Руи Патрисио успя да избие. Португалският страж обаче не се справи при последвалия корнер и Пиер Калулу откри резултата с глава. "Рома" отговори с изстрел на Никола Залевски встрани от вратата.

"Милан" удвои аванса си в 77', когато влезлият като резерва Томазо Побега се възползва от подаване на Рафаел Леао.

"Рома" намали на 1:2 в 87' чрез Рожер Ибаниес. Бразилският централен бранител бе точен с глава след центриране на капитана Лоренцо Пелегрини от корнер. В добавеното време на срещата "Рома" изтръгна точката - Тами Ейбрахам прати топката в мрежата при добавката, след като Чиприан Татарушану отрази удар на Неманя Матич.

Така шампионът "Милан" заема третата позиция с актив от 37 точки, колкото има и вторият "Ювентус". Лидерът "Наполи" е със 7 повече. Същевременно "Рома" остава на шестото място във временното класиране с 31 точки. В следващия кръг "Милан" гостува на новака "Лече", докато "Рома" приема "Фиорентина".

 

Манчестър Сити - Челси 4:0: „Гражданите“ продължиха категорично напред във ФА Къп

Манчестър сити" се класира по категоричен начин в четвъртия кръг на ФА Къп след успех с 4:0 над "Челси". Срещата, която беше чакана с най-голям интерес след тегленето на жребия, се превърна в рецитал на "гражданите".

Тимът на Хосеп Гуардиола не даде никакви шансове на съперника си, като го победи за втори път път в рамките на само четири дни. Всичко на стадион "Етихад" беше решено в рамките на 15 минути, между 23-ата и 38-ата. Тогава "Сити" вкара три гола чрез Рияд Марез, Хулиан Алварес от дузпа и Фил Фоудън.

След почивката "Челси" опита да отговори, но стигна до само един точен удар. Вместо това "Сити" отбеляза четвърти гол, дело на Марез от дузпа. Към края на двубоя феновете на сините, пътували до Манчестър, дори скандираха "Искаме супер Томи Тухел".

В следващия кръг Манчестър Сити ще срещне победителя от мача "Арсенал" - "Оксфорд".