Политика

РСМ в очакване дали България ще се поддаде на външния натиск за ветото

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 01 205530

В Скопие наблюдават какво се случва в България и информират за всичко, което предават и българските медии. Очакване все още има и то е под формата на това дали България ще се поддаде на натиск от другите европейски държави и САЩ. Това коментира в ефира на Euronews България кореспондентът на Българската телеграфна агенция в Скопие Маринела Величкова.

"Вчера имаше доста сериозни студия, в които се разискваше темата, че Макрон привиква Радев и Петков, за да се реши проблема. От официалните власти обаче няма никакви коментари по темата. Последното изискване на външния министър Буяр Османи беше, че топката е в ЕС и София, че РСМ е направила всичко, което е трябвало да направи и сега тя ще чака. От опозицията обаче много сериозно коментираха неудовлетворението си от възможността българските искания да влязат в преговорната рамка", коментира Величкова.

По думите ѝ остава въпросът до каква степен самите власти в РСМ са активни по отношение на това да се стигне до договореност с България. "Не изглежда много европейски да чакаме някой друг да извади горещите кестени и да реши нашите проблеми", допълни още кореспондетът на БТА в Скопие.

Гледайте още във видеото: