Спорт

19-годишният Руне победи Джокович и вдигна трофея в Париж

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант

Холгер Руне поднесе голямата изненада на "Мастърс" турнира в Париж, след като победи Новак Джокович във финала - 3:6, 6:3, 7:5. 19-годишният датчанин стигна до своя първи триумф в надпреварите от категорията АТП 1000.

Титлата е трета в кариерата на датския тийнейджър след турнирите в Мюнхен и Стокхолм. Той има и два загубени финала - в София и Базел. Всичките мачове на Руне за титли дойдоха през 2022 г.

Той става най-младият шампион в историята на турнира в Париж от Борис Бекер през 1986 г. По пътя към титлата Руне имаше и мач с Карлос Алкарас, но той завърши предсрочно заради контузия на световния №1 в тениса.

Джокович се бореше за рекордна седма титла на турнира в Париж. След отличното си представяне в Париж Руне влезе и в Топ 10 в световната ранглиста.

 

ЦСКА-София - Локомотив (София) 0:0: Червените прекъснаха победната си серия

Лидерът в Първа лига ЦСКА-София прекъсна серията си от победи и стъпи накриво в домакинството на "Локомотив" (София) - 0:0. Двубоят на стадион "Българска армия" беше белязан от много битка, а домакините трябваше да се справят и с редица кадрови проблеми.

ЦСКА-София удари две греди в хода на мача, а "Локомотив" пропусна няколко добри шанса. За втори път от началото на сезона червените не могат да се справят с "Локомотив", след като двата тима завършиха 1:1 и в "Надежда" във втория кръг.

След серията си от пет поредни победи червените правят първа грешка в първенството от загубата от Лудогорец. Това е и първа грешна стъпка на ЦСКА-София на "Българска армия" от началото на сезона. Дотук тимът на Саша Или беше с осем поредни победи и 20 отбелязани гола на своя стадион.

Тотнъм - Ливърпул 1:2: Мърсисайдци записаха първа победа като гост през кампанията

Ливърпул" прекъсна лошата си серия като гост и победи "Тотнъм" с 2:1 в Лондон. Тимът на Юрген Клоп нямаше успех далеч от своя стадион през новия сезон, като в петте си визити имаше само две точки.

Мохамед Салах беше над всички, като вкара и двата гола за тима си. Египтянинът беше точен в 11-ата и 40-ата минута. След почивката "Тотнъм" върна едно попадение чрез Хари Кейн в 70-ата минута, но не успя да избегне загубата.

"Тотнъм" губи за трети път в последните си четири мача и е четвърти в класирането с 26 точки. "Ливърпул" се изкачва до осмата позиция с 19 точки, като преди това имаше две поредни поражения

Ювентус - Интер 2:0: Старата госпожа спечели Дерби д'Италия

Ювентус спечели с 2:0 "Дерби д`Италия" срещу Интер като домакин. Двата италиански гранда се изправиха един срещу друг в мач от 13-ия кръг на Серия А.

В герои за „бианконерите“ се превърнаха двамата голмайстори Адриен Рабио и 21-годишният Николо Фаджоли. Французинът беше точен в 52-рата минута, а младокът в 84-тата. Получи се двуостър мач в Торино. И двата отбора създадоха достатъчно на брой голови положения. Юветус се възползва по-добре от своите шансове и спечели трите точки. Трябва да се отбележи и перфектната игра на Войчех Шчесни, който на няколко пъти се намеси блестящо.

С успеха Ювентус задмина „нерадзурите“ и е 5-и във временното класиране с 25 точки, докато Интер е 7-и с 24.

Рома - Лацио 0:1: Фелипе Андерсон донесе успеха на римските орли

"Лацио" спечели дербито на Рим, след като надделя с 1:0 над "Рома" в сблъсък от 13-ия кръг на Серия "А". Двата тима не показаха най-доброто, на което са способни, но все пак Фелипе Андерсон донесе успеха на своя отбор с гол в 29-ата минута.

Това е първа победа за "орлите" като символичен гост в градския сблъсък от април 2017-а насам. С нея те прекратиха серията на “вълците” от три спечелен мача във всички турнири.

Отборът на Жозе Моуриньо, който отвя "Лудогорец" с 3:1 преди дни в мач от Лига Европа, започна по-добре, но не успя да поведе. Съперникът откри резултата с първата си голова възможност в мача. Педро отне топката след груба грешка на Ибанес в наказателното поле на "джалоросите", което позволи на Андерсон да даде аванс на своя отбор.