Политика

Новобранци и депутати-ветерани прекрачват прага на 48-ото Народно събрание

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Нови 240 души влизат в парламента. Част от тях ще прекрачат прага на парламента за първи път. Сред тях са и Тихомир Георгиев от Хасково и Иван Белчев от Русе.

“Eто това ще е моят дом“, казва Тихомир Георгиев, депутат от "Български възход".

„Не съм влизал, ще ми бъде интересно. Най-вероятно ще е трудно, поне в началото, но се надявам да срещна свои съмишленици, които разсъждават също като мен“, оптимист е Иван Белчев от „Демократична България“.

Тихомир Георгиев е инженер-геодезист, без политически опит до момента. Играе народни танци от 8 годишен. Всеки понеделник е на репетиции в залата в Хасково и вярва, че няма да прекъсне с танците заради пленарната зала и при всеки удобен случай ще се връща в родния си град.

 

Там е по-спокойно, градът е по-чист от екологична гледна точка. Значи като се каже политик да не е в кавички и да изчистим името.

Тихомир Георгиев, депутат от "Български възход"

Иван Белчев от Демократична България е IT специалист.

 

Но по призвание съм организатор на много доброволчески инициативи, свързани с екологията и спорта.

Иван Белчев, депутат от ДБ

Най-голямото предизвикателство пред новите депутати ще бъде да свикнат с идеята, че не са харесвани. Съвети към новите депутати даде един от най-опитните в парламента – Румен Гечев от БСП. Според него, новите депутати трябва да внимават собственото им "АЗ" да не се претопи в общо партийното. „Понякога твоето лично мнение може да се различава от това на останалите, но има случаи, в които трябва да преглътнеш и да гласуваш с останалите“, казва Гечев.