България

Каримански: Нулева ще е ставката за хляба

От Веселин Диманов Веселин Диманов Стажант
9397878 Любомир Каримански, Снимка: БГНЕС

Нулева ще е ставката за хляба, съобщи Любомир Каримански от „Има такъв народ“. Подробности за постигнатите съгласия между коалиционните партньори след снощната лидерска среща по антиинфлационните мерки, ще бъдат обявени в 10.00 часа днес.

„Ще има новини. Мерките ще бъдат обявени официално в 10 часа. Ще има съвместен брифинг на коалиционните партньори, които ще съобщят отделните мерки. Едно от нещата, които ще обявим е нулева ставка на ДДС за хляба”, каза председателят на Комисията по бюджет и финанси пред Нова телевизия.

По думите му няма да има разочаровани и сред пенсионерите, които се очаква да получат увеличение на парите си за старост.

„Ако бъде приложено като схема, така че да се гарантира солидарен принцип на разпределение между минималната, средната и максималната пенсия – мисля, че няма да има разочаровани. Зависи как ще бъде приложено като схема”, каза той.

Каримански коментира и мерките, които ще се приложат във връзка с горивата.

„Отстъпките при горивата, ще бъдат на зареждане. На всяко зареждане. Вероятно ще има някакви съвсем технически изменения, от гледна точка на удостоверяването, за да се знае, че се зарежда личен автомобил, а не служебен”, заяви той.