Спорт

Започна шестият международен супер турнир по тенис на маса WTT Feeder Panagyurishte

От Euronews България Euronews България

Над 250 състезатели от 37 държави и 6 континента ще премерят сили на шестия международен супер турнир по тенис на маса WTT Feeder Panagyurishte Presented By ASAREL 2022.

„През тези две години в които турнирът не се провеждаше израснахме много. Тежката, но успешна организация беше доказателство, че трудностите могат да бъдат преодолявани, само ако всички заедно впрегнем усилията си”, заяви кметът на община Панагюрище Никола Белишки.

Радостна съм, че благодарение на усилията на организаторите и въпреки всички трудности, въпреки прекъсването, успяха да съхранят турнира и да запазят домакинството за Панагюрище и за тази прекрасна зала.

Бисерка Янев, директор Човешки ресурси на „Асарел Медет” АД.

За четвърти път бяха връчени стипендии на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков за най-перспективните млади български състезатели по тенис на маса. Тази година това са Сиделя Мутлу, Георги Ефтимов и Йоан Величков.

Квалификациите започнаха още а 30-ти август. В събота и неделя битките в „Арена Асарел” продължават с пълна сила, като България ще има своите представители в ¼ финалната фаза при смесените двойки. Петьо Кръстев и Мария Йовкова се изправят срещу китайците Сю и Ву.

„Никой не е мечтал за подобни високи оценки на организацията, от страна на Световната федерация, но ето че труда ни се оцени. Зад всичко това стоят много часове неуморен труд и много амбициозен и трудолюбив екип. Благодаря на всички „замесени“ в организацията - на техническия екип, на съдиите, на директора на турнира, на доброволците, на всеки един, който е дал своя принос за да сбъднем тази мечта. Минахме през някои промени, но успяхме да се задържим на картата на световния тенис и да се запазим като едно от най-големите спортни събития в България”, каза председателят на сдружение „Асарел България Оупън” Асен Попниколов.

Асарел България оупън ще продължи до 4-ти септември.