Европа

След парти с приятели: Премиерът на Финландия се подложи на тест за наркотици

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Finland Partying Prime Minister 22230404731762 Снимка: AP

Финландският премиер Сaна Мaрин се подложи на тест за наркотици след призиви в страната ѝ да го направи. Причината са публикувани в социалните мрежи видеа от парти, които доведоха до скандал. По думите ѝ не е трябвало кадрите да стават публично достояние. Резултатите от теста ще са готови следващата седмица.



Министър-председателят на Финландия Сана Марин си направи тест за наркотици след появили се видеа в социалните мрежи, на които се забавлява с приятели. Тя обяви, че по време на партито единствено е пила алкохол, както и че, доколкото ѝ е известно, наркотици не са употребявани. На кадрите се виждат още член на парламента и финландска певица.

 

Тези видеоклипове са лични. Неприятно ми е, че се разпространиха в публичното пространство. Прекарах една вечер с приятели, забавлявахме се, танцувахме и пяхме.

Сана Марин, министър-председател на Финландия

След публикуването на видеата политици и от опозицията, и от управляващата коалиция призоваха премиерът да си направи тест за опиати. А финландски медии публикуваха още кадри на Марин. На тях танцува в дискотека с мъж, за който се твърди, че е местен музикант.

Миналата година Марин, която е и най-младият премиер на Финландия, се извини за това, че е посетила бар, след като била контактна на заразен с коронавирус. Този месец германският вестник "Билд" я определи за "най-готиния премиер в света".