Euronews Уикенд

Животът в Карачи: Какво е да бъдеш в един от най-лошите градове за живот в света?

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Сред най-лошите градове за живот в света се нарежда финансовата столица на Пакистан. Toва показа класацията на британското списание “Икономист”. Вижте как живеят местните, които искат от правителството да предприеме мерки срещу замърсяването и лошата инфраструктура.

Острата миризма на боклук се носи из улиците на Карачи. Отпадъците се изхвърлят направо на пътя. За тази майка улиците на най-населения град в Пакистан са най-лошият кошмар за един родител.

 

Положението в Карачи е много лошо. Току-що оставих децата си на училище. Беше много трудно да стигна до там. Навсякъде има мръсотия, микроби и децата се разболяват. Страдат от треска или диария. Дори в училището има застояла дъждовна вода. Правителството трябва да почисти всичко товa.

Наила Абид, жителка на Карачи

Класация на британското списание “Икономист” нарежда финансовата столица на Пакистан, Карачи, сред най-лошите градове за живот в света. 

Властите припомнят, че местните също трябва да поддържат чистота. 

 

 

Нашите агенции не разполагат нито с персонала, нито с машините и оборудването, за да се справят едновременно с проблемите в целия град. Полагаме усилия, но хората трябва да ни подкрепят. Те не трябва да хвърлят боклуци и найлонови торбички в канализацията.

Саид Гани, министър на труда на провинция Синд

Според класацията, столицата на Австрия – Виена, е най-доброто място за живот, а сирийската столица Дамаск се нарежда последно място.