Цвят

Десет години по-късно: Акушерката, спечелила 1 млн. паунда от тотото, продължава да изражда бебета

От Euronews България Euronews България

Запознайте се с Рут Брин. Тя е акушерка, но също така и милионерка. Въпреки че преди десет години е спечелила един милион паунда от лотарията, тя остава отдадена на професията си. Рут помага майките и бебетата в местната общност в Уигън, Северна Англия.

Обичам работата си. Да си акушерка е фантастична кариера. В страната има недостиг на акушерки. Работата е наистина натоварена и защо да утежнявам колегите си, като напускам кораба?

Рут Брин, акушерка

Брин, която е разбрала, че е спечелила парите, докато е била на смяна на работа, е помогнала на стотици бебета и майки през цялата си кариера.

Имам огромния късмет и привилегията да бъда поканена в живота на хората. Това е момент, който променя живота ми.

Рут Брин, акушерка

Новите майки, за които се грижи Брин, са доволни, че тя е останала на работа.

„Сигурно съм я засипала с милион и един въпроса, а тя отговори на всички. Казах ѝ, че няма право да се пенсионира, докато не родя второто си дете“, споделя Зоуи Дейнти.

Тя продължава да работи като пример за дъщеря си, която е на 11 години, когато акушерката печели от лотарията. През последното десетилетие Брин пази в тайна печалбата си от лотарията, като повечето от новите й майки не знаят. За да отбележи десетгодишнината от спечелването на милион паунда, Брин подкрепя местна благотворителна организация в Уигън - "Бебешка стая", която осигурява основни неща за новите семейства.