Култура

Нестандартни произведения на достъпни цени в Хонконг

От Euronews България Euronews България

Шедьоврите на съвременното изкуство не винаги струват милиони долари. Понякога те могат да бъдат намерени на съвсем достъпни цени.

В Хонконг, фестивалът на достъпното изкуство дава възможност на младите художници да споделят своето изкуство, а на любителите на изкуството - да ги подкрепят.

Хиляди произведения на съвременното изкуство от повече от 60 местни и международни изложители са представени на 9-ото издание на Артфестивала на достъпното изкуство в Хонконг.

На събитието се представят произведения на изкуството на стойност под 100 000 хонконгски долара, което е около 13 000 щатски долара.

То е посветено на популяризирането на местното изкуство и предоставя платформа на всички любители на арт произведения да открият новите изгряващи художници в Хонконг.

Посетителите могат да сканират QR кода на произведенията и да платят по електронен път.  

Докато останалата част от света се отваря, мегаполисът остава под строги ограничения за пътуване заради пандемията от COVID-19.

Ваксинираните чужденци с отрицателен резултат от теста се завръщат в града едва от 1 май.

Дори сега, всички международни пътници трябва да останат под карантина в продължение на седем дни в определени хотели.

Артфестивалът за достъпно изкуство в Хонконг ще се проведе от 4 до 7 август тази година в Конгресния и изложбен център на града.