България

Николай Събев не можа лично да предаде МТС, Алексиев ще се среща с транспортните организации

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Alexiev Снимка: БГНЕС

Познавам отлично системата на транспорта, основната ми задача ще бъде намаляване на напрежението в сектора. Това заяви вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията в служебното правителство Христо Алексиев при встъпването в длъжност днес.

 

Алексиев изрази съжаление, че на церемонията по приемане на управлението не присъства досегашният ръководител на министерството – Николай Събев поради положителен Ковид тест на съпругата му. Постът беше предаден от заместник-министър Владимир Върбанов.

 

Планирам първите ми срещи да бъдат с браншовите организации в транспортния сектор. Важно е да се възобнови диалогът с бранша. Предоставянето на транспортните услуги на гражданите и бизнеса трябва да бъде гарантирано, като е необходимо да се търсят и механизми за намаляване на цената им, защото те влияят пряко върху стойността на всички стоки и услуги“, добави той.

 

Новият екип ще осъществява контрол на прозрачността в подготовката и провеждането на обществените поръчки за големите железопътни проекти, които ще се финансират по Плана за възстановяване и устойчивост. Изпълнението на ангажиментите по концесионните договори на транспортни обекти също е основен приоритет.