Общество

Ден на отворените врати във ВМА

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Дни на отворените врати за кариерно развитие във Военномедицинска академия започват от днес до 16 февруари. Целта е да бъдат представени възможностите за обучение и реализация по специалностите „военен лекар“ и „военна медицинска сестра“.

Зрелостниците, разпределени в две групи, ще  се срещат с медици от здравното заведение и ще зададат въпроси към началника на болницата  проф. д-р Венцислав Мутафчийски. ВМА е уникална структура, която инвестира и в развитието на своите кадри, и в лечението на своите пациенти, внедрявайки всички иновативни техники, уверява в обръщение генералът.

Първият випуск военни лекари, завършили пълния 6-годишен курс на обучение в специализация „Медицинско осигуряване на Въоръжените сили“ на Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ се дипломираха през октомври миналата година.

Полк. доц. Иван Попиванов, заместник-началник на ВМА по учебно-научната дейност в болницата каза в ефира на „Добро утро, Европа“, че едно от предимствата на обучението на лекари и сестри е сигурната реализация на кадрите.

Повече вижте във видеото.