Политика

БСП ще се бори докрай да обърне в съда изборните резултати в София

От Euronews България Euronews България

Няма да позволим нашата победа на местните избори да бъде открадната с манипулации и машинации. Ще се борим в съда докрай“. Това заяви на брифинг председателят на БСП-София Иван Таков. По думите му, има приета от съда експертиза, която показва, че в над 90 процента от анализираните протоколи има разминаване в подадените и отчетените данни.

По думите на Таков са анализирани една шеста от секциите, в които е имало машинно гласуване. Съдът въз основа на тази експертиза разшири този обхват и ще бъдат анализиран и останалите секции. Таков посочи, че дължи истината на всички избиратели, които са подкрепиха техния кандидат за кмет на Софи.

По отношение на парите на столицата, Ваня Григорова определи настоящия бюджет като „недоносче“.

„Няма как бюджетът на София да бъде генерално различен от този, който е правен до момента, тъй като все пак ПП-ДБ-СС управляват от два месеца и не са създали предпоставки за революционен бюджет. Но от друга страна наистина не виждаме никакви значителни промени в него, такива, каквито биха могли да направят, дори и да не са направили нормативни промени в правилата, по които работи Столична община“, коментира тя.