Общество

Блъснатата от автобус жена в София е с опасност за живота (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Автобус на градския транспорт навлезе в насрещното платно и предизвика тежка катастрофа в София.  Инцидентът  стана  на столичния булевард "Никола Габровски" в ж.к. Дианабад около 18:00 часа във вторник. Блъсната бе жена, а дипломатически автомобил беше ударен.

Началникът на дирекция "Безопасност" в Столичен градски транспорт Борислав Попов съобщи днес пред журналисти, че причината за тежкия инцидент е, че на водача му е прилошало малко след кръстовището.

Тежко ранена е пешеходка, която е пресичала. Тя е хоспитализирана и е в реанимацията на столичната болница „Св. Анна“. Две от пътничките в автобуса също са пострадали, те са преминали медицински преглед и са били освободени за домашно лечение.

Водачът на автобуса е на 59 години и е бил в сравнително добро здравословно състояние, той е с фрактура на гръдния кош вследствие на инцидента”, каза още Борислав Попов.

От УМБАЛ "Света Анна" съобщиха тази сутрин, че през нощта екип, воден от д-р Станислав Милев, е оперирал по спешност жената, пострадала при катастрофата. Тя е с политравма (множество тежки фрактури на таза, единия крак и едната ръка). За съжаление се е наложила ампутация на крака. Жената е с опасност за живота, отбелязаха от болничното заведение.