Спорт

Краев и Петрис напускат Левски, Роналдо финализира трансфера си в Ростов

От Euronews България Euronews България
Nikikostov Bgnes Снимка: БГНЕС

Старши треньорът на Левски Николай Костов даде пресконференция преди първата тренировка на отбора за новата година. Специалистът обяви, че той и клубът са много разочаровани от Андриан Краев и Жереми Петрис. Наставникът заяви, че "сините" са направили всичко възможно да ги задържат, но в крайна сметка те не са подновили договорите си и няма да пътуват с отбора за подготовката в Турция. Също така Костов потвърди и продажбата на Роналдо в руския Ростов, както и сподли целите пред тима за предстоящия полусезон.

 

"Много сме разочаровани със ситуацията с Краев и Петрис. Свидетел съм, направиха се максимални усилия да се подновят договорите си, не го направиха. Играчите може би ментално са с отборите, с които се договарят, имат пълните права. От новата година може да преговарят с други отбори. Те няма да пътуват с нас. В движение ще търсим играчи на техните позиции. Постъпихме много коректно с тях, изчакахме до последния момент. Забавиха се заради тях входящите трансфери на техните позиции. Основната цел бе да запазим отбора. За съжаление, това са играчите, с които ще се разделим и на тези позиции ще търсим играчи", каза Костов.

"Решението на клуба е по-добре Краев и Петрис да бъдат продадени сега, отколкото да си тръгнат, когато им изтекат договорите. Те ментално едва ли ще бъдат с нас, не знам дали ще бъдат ангажирани с тактиките на отбора, дали ще поддържат дисциплина."

Левски ще замине за Турция с 24 футболисти. Костов заяви, че целта през пролетта е отборът да си върне добрата форма и да си осигури място в европейските клубни турнири.

"Това, че губим основни футболисти, не е приятно, но целите са да участваме в Европа. Имахме по-високи цели да сме шампиони, но отстъпихме. Целта във втория сезон ще е да бъде спечелен всеки един мач и това да доведе отбора до участие в Лига Европа или нещо по-добро", каза Костов.

"Не трябва да бъдем отписвани за титлата. Ако си върнем играта, ще наваксаме много точки, защото сме силен отбор. В края на шампионата нямахме настроение, загубихме важни мачове, важни точки. Наруши се балансът, защото излязоха важни играчи. Не сполучихме в някои от мачовете. Имахме нелепо загубени мачове", каза още Костов.

По-рано днес пък Левски съобщи, че защитникът Келиан ван дер Каап и вратарят Иван Андонов са подписали нови договори с клуба до 2026 г.