Спорт

Нестор Ел Маестро: Дано да спечелим титлата тази година

От Euronews България Euronews България
Nestorelmaestro2023 08 01

Старши треньорът на ЦСКА-София Нестор Ел Маестро изрази амбиции "армейците" да прекъснат хегемонията на Лудогорец и си пожела отборът му да спечели титлата през тази година. Сръбският специалист сподели своите впечатления от зимната подготовка, както и очакванията си за втория дял на сезона пред медиите преди откритата тренировка на "червените" на базата в Панчарево.

„Очакваме това, което винаги очакваме – да се борим във всеки мач, да се опитаме да спечелим всеки трофей.", заяви сръбският специалист

Ел Маестро добави, че има активна роля при работата по трансферите, но няма да коментира спекулации, защото не е най-точният човек за това. Треньорът коментира и решението на клуба да освободи Браян Морено, чийто договор беше прекратен заради лоша дисциплина.

"Основната причина беше, че футболистът не дойде тук за първата ни тренировка - освен това има история с негови предишни провинения, затова решихме и да се разделим по взаимно съгласие", добави Ел Маестро

Той съобщи, че Симеон Александров, Александър Бучков и Бисмарк Чарлз ще бъдат отдадени отново под наем. За Лазар Туфегджич също се търси решение, тъй като не влиза в плановете на треньора.

Относно подготовката на тима Ел Маестро заяви:

"Много съм доволен от това, което виждам от началото на подготовката. Моите отбори винаги са много добре кондиционно подготвени. Вече започнахме да работим и тактически. Имаме шест седмици да се подготвим. Дано спечелим титлата през тази година."

Както е известно, ЦСКА-София стартира подготовката си за пролетния полусезон в петък. "Армейците" ще се готвят в домашни условия до 14 януари, когато заминават за турския курорт Алания, а вторият етап ще протече в Анталия. Там отборът ще изиграе общо шест контроли. Към момента "червените" са на трето място в класирането с 42 точки, с колкото е и вторият Лудогорец, който е с мач по-малко. Лидер с 45 е тимът на Черно море. През пролетта ЦСКА-София ще играе на националния стадион "Васил Левски", тъй като започва реконструкцията на стадион "Българска армия".