Култура

Елвис Пресли ще се завърне на сцена, но този път като холограма

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Елвис ще се завърне през 2024 г. Кралят на рокендрола ще дебютира в Обединеното кралство със завладяващо изживяване, което ще представи личния и обществения му живот, като цялото представление ще завърши с епично шоу. По-късно тази година феновете на Елвис Пресли ще могат да видят дигитална версия на Краля в реален размер, като тя за първи път ще свири на сцена в Обединеното кралство. Покойната американска музикална суперзвезда ще бъде върната към живот от британска компания. Layered Reality ще използва най-съвременните технологии за изкуствен интелект и холографска проекция, които ще направят това преживяване възможно.

Самият Елвис никога не е изнасял концерти в Обединеното кралство, така че премиерата на това необикновено преживяване в Лондон е изключително специална. Уникална възможност е да можем да изведем Елвис на сцената под формата на холограма.

Андрю Макгинес, главен изпълнителен директор на Layered Reality

Наследниците на Пресли са предоставили достъп до хиляди лични снимки на певеца и часове домашен видеоматериал. Фирмата твърди, че те са използвани за създаване на "невиждани досега" изпълнения. Шоуто е озаглавено "Еволюцията на Елвис" и организаторите споделят, че то ще позволи на феновете да се бъдат "на милиметри" от целия живот на Краля. Концертът ще покаже целия жизнен път на Пресли. Той ще се проведе на все още неназовано място в центъра на Лондон, а подобни представления са планирани и в Лас Вегас, Токио и Берлин.