Общество

Постоянен арест за задържания за грабежа на инкасо автомобил в София през 2022 година

От Euronews България Euronews България
Inkaso Grabezh Mol Sofia BGNES Снимка: БГНЕС архив

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста Колин Колев, задържан по обвинение за участие в грабежа на инкасо автомобила в София в края на миналата година, предаде БНР. 

Обвиняемият поиска да бъде освободен, но съдът реши, че той може да извърши ново престъпление.  

Въоръженият обир стана в ранните часове на 15 ноември 2022 година, когато маскирани нападатели успяха да вземат близо 5 300 000 лв. от инкасо автомобил. За обира са повдигнати обвинения на трима души, сред които е Колев. Вторият е в затвора по влязла в сила присъда, а третият е обявен за издирване. Обвинението срещу тях е за участие в организирана престъпна група и за въоръжен грабеж в особено големи размери.

Днес в съдебната зала стана ясно, че е бил разпитан таен свидетел, който е разказал как точно се е случил обирът и че той самият е бил убеждаван да участва.

Видео техническа експертиза е установила, че извършителите са били с маски. Някои от тях са носили и оръжия. Използвали са 2 автомобила с украинска регистрация, след което са се насочили към паркинга на голяма столична болница, а след това - сменили колите.

Според адвоката на Колев - Ю. Станков, няма нито едно доказателство, че Колев е участвал в грабежа и какво точно е правил.