Политика

Румен Христов, ГЕРБ-СДС: Искаме да се определи механизъм за управленските назначения

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

„Ние много отдавна говорим за механизъм, за правилник, за някакви критерии, за разбирателство по отношение на това какво се случва в оперативното управление на държавата. Ако това не се случи, няма да гласуваме законите, внесени от Министерски съвет. Но ще участваме при гласуването на (промените в – бел. ред.) Конституцията. Със сигурност ще участваме и при отхвърлянето на ветото на президента, наложено за БТР-ите.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ председателят на СДС и зам.-председател на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС Румен Христов по отношение на последните скандали в управляващото мнозинство.

„Ние ще бъдем сега в парламента. Можем да бъдем в пленарна зала и да не участваме в гласуването. Може и да не бъдем в пленарна зала – ще решим. Въпросът е дали има някаква нагласа за стартиране на разговори за определяне на този механизъм“, уточни той относно днешното заседание на Народното събрание.

„Минаха шест месеца от създаване на правителството. Ние от самото начало казваме – „хора, дайте да седнем, да видим какви са възможностите“. Не говорим за коалиционно споразумение – искаме да определим механизма, по който ще станат промените в регулаторните органи, които са с изтекъл срок и е крайно време да започнат да бъдат променяни“, заяви Христов.

 

Цялото интервю вижте във видеото.