Култура

Инфлуенсър: Искам да съм човека за някой, който си няма никого

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Много исках на хората, които не са чували за мен и творчеството ми, корицата на новата ми книга "Слънчеви лъчи в мрака", да им каже "Ела, вземи ме". В нея съм споделила моите лични истории и преживявания от последните години.

Това разказа в студиото на Euronews Bulgaria инфлуенсърът Изабел Овчарова.

Всеки ден във всички платформи и споделям всичко, което ми се случва. Аз още с влизането ми тук мислех какво да снимам, как да го снимам. Все пак обаче аз съм собствения си шеф и снимам когато искам да го направя. Запечатвам важните за мен неща. Пиша, когато не се чувствам толкова добре. Пиша в много особени моменти. Трябва да го усетя, за да е искрено.

Има една глава в книгата, която е за това, че когато губиш не знаеш какво печелиш. И, че когато ти се случи нещо лошо, не знаеш този лош късмет от какво ще те спаси. Баща ми работеше в Испания като бях малка, успива се в точно определен ден и не отива на работа, а точно в същия ден, в часа в който той е щял да е там на път за работа, е имало атентат в същата линия, с която пътува. Най-вероятно си е казал това е ужасен късмет, но в крайна сметка лошият късмет спасява живота му.

Всичките истории в книгата са мои. Но не разказвам в детайл за тях. Не искам да навлизам в клюки и драми. По-скоро искам хората да извадят поуката от тях. Точно за това написах тази книга и говоря за тези теми в подкаста ми. Искам по някакъв начин аз да съм този човек за някой, който си няма никой и е в труден момент. Който да му покаже, че някои неща не са толкова черни колкото изглеждат. Искам книгата да намери хората, които имат нужда от нея. Има някакъв фокус към младото поколение, но искам да докосна по-широк спектър от хора.

Вижте цялото интервю във видеото.