Политика

Нинова към Борисов: Лъжете безогледно

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Kornelia Ninova Корнелия Нинова. Снимка: Фейсбук

Обикаляте страната и лъжете безогледно

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори на изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от Ямбол по-рано днес.

"Г-н Борисов днес казал, че войната за едни е лошо нещо, за едни е добро. И незнайно защо замесил моето име, че съм го потвърдила. Абсурд. Г-н Борисов, войната във всички случай и за всички е лошо нещо. Обикаляте страната и лъжете безогледно", написа Нинова във „Фейсбук“.

 

Ръстът в икономиката не се дължи на войната. Дължи се на 4 важни неща, които свършихме: 1. Спряхме рекета върху бизнеса, който вашето управление прилагаше. 2. Спряхме течовете и кражбите, които вашето управление толерираше. 3. Подкрепихме адекватно бизнеса за цената на тока. 4. Оставени на мира от рекет и кражби, фирмите заработиха спокойно и реинвестираха парите си в производство, вместо да пълнят нечии джобове.

Корнелия Нинова

"Както и да манипулирате, колкото и омраза да изливате, фактите са си факти: за пръв път България е на първо място в Европа с нещо добро – рекорден ръст на индустриалното производство. Ръстът не идва от износ на оръжие както лъжете из цялата държава, а само от добив на въглища; производство на напитки и превозни средства, без автомобили; ремонт и инсталиране; облекло; енергийни и химически продукти; потребителски стоки; хартия и картон; хранителни продукти, лекарства и други по-малки", допълва Нинова.