Общество

Откриха метамфетамин в кръвта на Семерджиев

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Mvr Semerdjiev Георги Семерджиев. Снимка: Фейсбук

Метамфетамин е открит в кръвта на Георги Семерджиев, обвинен за смъртоносна катастрофа на 5 юли на столичния бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени.

Това е показала кръвната проба, която беше взета с голямо забавяне от 48 часа след инцидента по силата на съдебно решение. Медицинският екип е отишъл на място в Националното следствие, където беше задържан водачът на джипа.

Прокуратурата повдигна общо пет обвинения на Семерджиев. Последното бе за шофиране на автомобил с фалшиви номера в деня на трагедията.

В сряда на Семерджиев му беше повдигнато още едно обвинение – за притежание на наркотици, след като в катастрофиралата кола бяха намерени амфетамини. Те не са били в голямо количество, но все пак попадат под ударите на закона и затова Семерджиев е с още едно обвинение.

Предходните три обвинения са за причиняване на ПТП, което е особено тежък случай, тъй като е довело до смъртта на две млади жени и множество нарушения на Закона за движение по пътищата (ЗДвП), за което се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години; управление на МПС на 10.06.2022 г. след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метаамфетамин, за което законът предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години и за използване на неистински официален документ на 10.06.2022 г. – фалшиво свидетелство за управление на моторно превозно средство, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Конфедерация Швейцария, за което се предвиждат до 8 години лишаване от свобода.

След катастрофата стана ясно, че полицайката Симона Радева е помогнала на Семерджиев да се укрие. Тя е оказала помощ на Георги Семерджиев, като е участвала в подсигуряването на стълба, с която той да се прибере в дома си. Това обявиха от прокуратурата по време на заседанието на Софийския градски съд.

Все още не обявени официално каква точно е била ролята на полицай Радева във фаталната нощ и какви са били отношенията й с Георги Семерджиев. И дали тя е била с него в автомобила му или само му е помогнала в укриването. Знае се, че тя е била на разпит, но към момента няма повече данни. Самата тя заяви малко след катастрофата, че съвестта й е чиста.