Политика

ГЕРБ към Радев: Не може да има стабилно мнозинство в това Народно събрание

От Euronews България Euronews България

Нашата парламентарна група ясно изрази становище, че не вижда формула, зад която да има стабилно мнозинство и правителство, но осъзнавайки, че държавата се намира в серия от кризи, поемаме отговорност да търсим решения как държавата ни да се справи с тези кризи. Тук са хора с много сериозен опит и голяма експертиза и при решаване на кризи в предходните години, и могат да дадат решение, стига да има кой да се вслуша в тях.

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на консултациите, които започна държавният глава относно съставянето на правителство с третия мандат, след като първите два бяха върнати неизпълнени.

„Хората очакват решаване на техните проблеми. С вашия голям управленски опит напълно осъзнавате какво означава точно в тези критични моменти да се ходи на избори, да няма парламент, и да има преходни периоди, в които администрацията няма да може да работи ефективно“, обърна се Радев към представители на ГЕРБ.

Атанасова потвърди, че становището на най-голямата опозиционна сила в парламента не се е променило и от ГЕРБ-СДС не виждат формула за управленско мнозинство в състава на това Народно събрание.