Общество

Анастасия Стойчева, НИМХ: Топъл ноември, но се очакват валежи

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

През тази седмица ни очаква понижение на температурите, като се очаква към края на седмицата максималните стойности да достигат между 13 и 18 градуса. Това заяви в ефира на "Добро утро, Европа" Анастасия Стойчева от НИМХ.

В неделя обаче, когато ще сен проведе балотажът на местните избори, ни очаква относително топло време.

До средата на ноември времето ще остане топло за сезона, без необичайно високи температури, но с продължителни периоди на топли и слънчеви дни.

Второто десетдневие ще има редуване на преминаващи атмосферни фронтове и по-стабилно време, а около средата на второто десетдневие се очакват и по-съществени валежи, каза още Стойчева.

В края на месец ноември ни очаква по-спокойно време, но тогава е възможно да започнат да се появяват есенните мъгли. Те ще бъдат в резултат на по-високите температури в равнинната част на страната, което пък е предпоставка за образуването на ниска облачност.

По Черноморското крайбрежие мъглите обаче ще бъдат по-често срещано явление, като дори тази сутрин там имаше райони с мъгла, каза още синоптикът.

Октомври беше топъл месец, с много малко валежи, а има райони от страната, в които не е капнала нито капка дъжд, каза още Анастасия Стойчева.

Целия разговор вижте във видеото.