България

Съдът пусна на свобода Андре Токев

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Софийският градски съд освободи предсрочно Андре Токев. Шеф Токев, който миналия ноември беше хванат да шофира пиян и по джанти колата си, влезе в затвора през януари тази година. Той призна вината си пред съда и сключи споразумение, заради което получи присъда от 7 месеца ефективно наказание. Заради предишна 3-месечна условна присъда, постановена от варненски съд, отново за шофиране в нетрезво състояние, ефективната му присъда, обаче, беше удължена. 

Така общата му присъда стана в размер на 10 месеца, но съдът приспадна и времето, в което готвачът е бил под домашен арест – повече от 2 месеца. Заради провиненията си на пътя готвачът остана и без шофьорска книжка за година и половина.

Днес, след като Софийски градски съд разгледа молбата за предсрочно освобождаване на Токев, взе решение да я удовлетвори. Съдът определи и изпитателен срок, който ще бъде в период до края на завършване на присъдата му в август. Съдът счете, че трябва да освободи Токев от забраната от управление на превозно средство.

Като важни предпоставки и доказателства адвокатът на Токев, Иван Антонов, посочи медицинското направление на Токев от тази година, общественополезен труд, който е извършвал готвачът и доброто му поведение.

"Този човек упражнява обществено полезен труд и плаща сериозни данъци. Считам, че той е много по-полезен за обществото навън отколкото вътре”, заяви Антонов и добави, че клиентът му официално се извинява на обществото и съжалява за случилото се.

Искам да кажа, че много добре осъзнавам грешката и трябва да си в затвора, където работата е 12 часа, за да го разбереш. Мисля, че съм готов да изляза от затвора. Приемам отговорността за деянието, приемам присъдата си и моля да уважите молбата ми”, заяви Андре Токев пред съда.

Впоследствие стана ясно, че прокуратурата няма да обжалва решението за предсрочното освобождаване на известния готвач.

Прокурор Радост Нацева от СГП заяви, че Андре Токев се е променил и държавното обвинение няма да обжалва предсрочното му пускане на свобода.