Европа

Париж мобилизира над 7000 военни да помагат на полицията в опазване на сигурността

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Във Франция се усеща силно напрежение и страх, а до снощи евакуираните летища станаха 13. Това каза кореспондентът на Euronews Bulgaria в Париж Йорданка Костадинова. Тя обясни, че всички тези сигнали са били фалшиви.

Министър-председателят Елизабет Борн обаче заяви, че всеки заловен за тези сигнали ще бъде наказан. Такива сигнали имаше и в Лувъра, а за последните дни три пъти беше затворен и Версайският дворец.

Във Франция живее една от най-големите мюсюлмански и еврейски общности в цяла Европа, и най-силно се усеща напрежението, разказа още Йорданка Костадинова.

Засилено е полицейското присъствие, а над 7000 са военните, мобилизирани да помагат на полицията и жандармерията и да патрулират из улиците на Париж. По думите на журналиста най-засилено е полицейското присъствие около училища, метростанции и гари. Синагогите са строго охранявани, особено в петък и събота, когато има молитва. Това обаче се отразява успокояващо на гражданите, защото се чувстват по-сигурни и защитени, каза още Костадинова.

Целия разговор вижте във видеото.