Спорт

Везенков с първи минути пред публиката на Сакраменто при загуба от Голдън Стейт Уориърс

От Euronews България Euronews България
VEZENKOV SACRAMENTO WARRIORS 23 TWITTER Снимка: Туитър

Българският национал Александър Везенков записа 17 минути за Сакраменто Кингс в третата контрола на тима си преди началото на сезона в НБА. 28-годишнопто крило отбеляза и своя дебют пред публиката на "кралете", които загубиха със 115:121 от Голдън Стейт Уориърс след продължение, след като редовното време завърши при резултат 111:111.

За разлика от предишния двубой с Лос Анджелис Лейкърс, когато беше титуляр, този път Везенков започна мача от пейката. Той не беше толкова ефективен в стрелбата, като завърши с 2 точки. Везенков не успя и при трите си опита за тройка и беше с ефективност 1 от 4 за две точки. Българинът обаче беше сред лидерите за тима си по борби, като завърши мача с 6 овладени топки.

Най-добър за Сакраменто с дабъл-дабъл от 19 точки и 11 борби беше Домантас Сабонис. За Голдън Стейт Джонатан Къминга вкара 28.

В четвъртък сутринта наше време "кралете" отново излизат срещу Голдън Стейт в контрола, а ден по-късно приемат и Юта Джаз в последния си приятелски мач преди старта на редовния сезон в НБА. 

Именно срещу тези два тима са и първите мачовете на Сакраменто в редовния сезон - домакинство на "джазмените" на 26 октомври и гостуване на "воините" на 28 октомври.