Общество

Прокуратурата: Битата жена на пернишкия прокурор не съдейства на разследващите

От Саня Петкова Саня Петкова Репортер

Жената на пернишкия прокурор Бисер Михайлов е изпаднала в безсъзнание след побоя, който съпругът ѝ нанесъл. Пострадалата твърди, че до агресията се е стигнало след битов скандал.

Битата жена не съдейства на разследването, посочи говорителят на СГП Христо Кръстев. Тя заявила, че случилото се е семеен проблем. Пострадалата жена не помни какво точно е станало, защото е изпаднала в безсъзнание.

По тялото на арестувания прокурор също има увреждания, посочиха от държавното обвинение. Уточниха и за какви наранявания става въпрос:

"Драскотини, по-просто казано", поясни градският прокурор на столицата Илияна Кирилова.

Държавното обвинение ще иска от и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов да отстрани от длъжност задържания Бисер Михайлов.

Бисер Михайлов бе задържан в град Перник снощи малко преди полунощ. Арестът му е удължен до 72 часа, като той вече е обвиняем и предстои обвинението да му бъде предявено. Прокуратурата пък ще настоява съдът да наложи на служителя ѝ най-тежката мярка за неотклонение. По случая са разпитани свидетели. В къщата, по време на инцидента, са присъствали и родителите на пернишкия прокурор. Те все още не са разпитани като очевидци.

Задържаният пернишки прокурор Бисер Михайлов е баща на Васил Михайлов, станал известен като "прокурорския син от Перник". Той бе задържан след различни прояви на агресия - побои и заплахи. В началото на месеца Васил Михайлов бе осъден на 20 месеца затвор с 4-годишен изпитателен срок.