Спорт

Арсенал повали Манчестър Сити и прекъсна серия от 12 мача без победа срещу "гражданите"

От Euronews България Euronews България
Arsenalmartinelli Снимка: Фейсбук

Арсенал победи Манчестър Сити с 1:0 в дербито от 8-ия кръг на английската Висша лига и продължава отличната си серия без загуба от началото на сезона в Премиър лийг. "Артилеристите" се наложиха на своя стадион "Емиратс" с гол на Габриел Мартинели в 86-ата минута. Бразилецът получи топката от Кай Хавер, а при последвалия удар имаше рикошет, който не остави шансове на вратаря Едерсон.

Иначе двубоят бе равностоен и без много положения, като двата отбора действаха изключително предпазливо и не поемаха излишни рискове.

"Гражданите" можеха да поведат в 6-ата минута, когато Йошко Гвардиол отправи изстрел под напречната греда, който щеше да бъде голов, ако защитник на "артилеристите" не бе изчистил топката от голлинията. Само секунди по-късно отборът на Пеп Гуардиола създаде още един шанс, но Нейтън Аке прати кълбото на сантиметри над напречната греда.

Един от най-интересните моменти преди почивката беше ситуация за червен картон на Матео Ковачич, която беше прегледана с VAR, но хърватинът получи само жълт картон. Малко по-късно той отново влезе опасно в краката на съперник, но така и не получи второ официално предупреждение.

Преди днешния мач, Арсенал бе в серия от 12 поредни поражения срещу Манчестър Сити, шест от които на стадион "Емиратс". За "топчиите" това бе първи успех срещу днешния им съперник от 2015 г.

С този резултат Арсенал нанесе втора поредна загуба на шампиона, който преди това беше в серия от шест поредни успеха. След осем кръга "артилеристите" са втори в подреждането с 20 точки, с равен актив с Тотнъм, но с по-лоша голова разлика.

Сити остава трети във временното подреждане с 18 пункта. 

 

Още спортни новини вижте във видеото: