Общество

Мъжът, който държа заложници край Сандански, се е самоубил в ареста

От Euronews България Euronews България

Мъжът, който държа във вторник вечер заложници в село Вълково край Сандански, се е самоубил в ареста. "Днес в 15.40 ч. в арест Благоевград при извършване на рутинна проверка е установено, че задържаният Цветелин Цеков се е обесил с връзка от маратонка, завързана за решетката на прозореца. Той е бил настанен с друг задържан под стража, който по време на инцидента е бил извън ареста - на дело в Окръжен съд Благоевград", съобщиха от Министерство на правосъдието, към което са местата за изтърпяване на наказания. 

Извикана е Спешна помощ, която е констатирала смъртта на Цеков.

"Проверката до момента е установила, че тази сутрин по време на свиждане задържаният Цеков е получил чифт маратонки, като служителят, отговарящ за багажа е извършил нарушение - допуснал е маратонките с връзки на тях", се казва в съобщението.

Обособен е временен пост и е извикана дежурно-оперативна група от ОДМВР-Благоевград, като тялото е транспортирано за аутопсия.

Със заповед на началника на Областна служба за изпълнение на наказанията - Благоевград е назначена проверка по случая.

Преди два дни мъжът откри стрелба и взе за заложници две жени - майка и дъщеря. Причината бе от личен характер - живеел на семейни начала с дъщерята, но двамата се били разделили.

Тогава той се бе барикадирал в къща в селото, като в продължение на час и половина излъчваше оттам на живо във Фейсбук. В късните часове на 3 октомври той бе изведен от полицията и задържан за 72 часа.