Спорт

Реал (Мадрид) победи Наполи в резултатен сблъсък и оглави група C в Шампионската лига

От Euronews България Euronews България
384803312 170708189412966 2359670970734784178 N Снимка: Фейсбук

Реал (Мадрид) победи с 3:2 Наполи като гост в зрелищен мач от втория кръг в груповата фаза на Шампионска лига. По този начин мадридчани оглавиха група С с два успеха в първите си две срещи, докато "партенопеите" останаха на втората позиция с три точки, допускайки първа загуба в турнира. 

Домакините поведоха в 19-ата минута с гол на Лео Остигор, който се разписа с глава след корнер и неубедителна намеса на вратаря Кепа Арисабалага. Отговорът на Реал не закъсня, а "кралският клуб" обърна в рамките на 7 минути. Винисиус Жуниор изравни в 27-ата минута след груба грешка в защитата на Наполи и подаване на Джуд Белингам. В 34-ата минута самият Белингам вкара второ попадение за испанците. 

В началото на втората част "небесносините" изравниха с гол на Пьотр Желински в 54-ата минута, но впоследствие Реал все пак успя да стигне до победата. Това стана факт в 78-ата минута, когато Федерико Валверде стреля мощно отдалеч, топката се отби в гредата, рикошира във вратаря на домакините Алекс Мерет и влетя в мрежата за крайното 2:3.

По същото време в група А Манчестър (Юнайтед) допусна втора загуба и усложни задачата си в турнира. На своя стадион "Олд трафорд" "червените дяволи" отстъпиха с 2:3 срещу Галатасарай.

Рамус Хьойлунд откри в 17-ата минута, а само шест по-късно Уилфред Заха изравни. След почивката друго попадение на Хьойлунд беше отменено заради засада. В 67-ата минута датчанинът все пак се разписа за втори път. Само четири минути по-късно обаче Керем Актюркоглу изравни за гостите.В 78-ата минута Мауро Икарди изпусна дузпа, но пък реализира друго попадение в 81-ата минута и донесе победата на Галатасарай.

По този начин турският гранд е втори в таблицата с 4 точки - с 2 по-малко от лидера Байерн (Мюнхен), който надви трудно Копенхаген с 2:1 като гост. От своя страна Манчестър (Юнайтед) записа втора поредна загуба в групата и остава на последното 4-то място без точки в актива си до момента. 

В група B отборът на Ланс изненадващо се наложи с 2:1 при домакинството си на Арсенал. Така французите излязоха на първо място в подреждането с актив от 4 пункта, докато тимът на Микел Артета е втори с 3. 

"Артилеристите" поведоха с гол на Габриел Жезус в 14-ата минута. Адриен Томасон изравни в 25-ата , а Елие Уахи донесе победата на домакините в 69-ата минута. Лошите новини за гостите включваха и контузия на Букайо Сака, който бе сменен още през първото полувреме.

Още спортни новини вижте във видеото: