Общество

24 часа преди да бъдат заловени: Крадците от Ботунец обрали и набили друг човек за 35 лв.

От Теодор Лазаров Теодор Лазаров Репортер
Police BGNES снимка: БГНЕС

Прокуратурата извади още едно провинение на тримата младежи, които бяха задържани от полицията в понеделник, след като ограбиха момиче и се опитаха да избягат от органите на реда. Това е случаят, при който 18-годишен мъж загина след полицейски изстрел, който служителят на МВР произвел след няколко предупредителни.

Действията на полицая предизвикаха противоречиви коментари в обществото. От МВР защитиха служителя си, изяснявайки, че той е действал по правилата като е отправил няколко поредни предупреждения срещу бягащия младеж. В същото време обаче близките на починалия излязоха на протест с настояване служителят на МВР да понесе отговорност.

След два дни на обществено противопоставяне, в рамките на които на останалите двама извършители на грабежа бе наложена най-тежката мярка за неотклонение "Задържане под стража", прокуратурата повдигна на обирджиите още едно обвинение. Според информацията от прокуратурата се оказва, че младежите са извършвали обири и двете вечери през последния уикенд. 

По-малко от 24 часа преди ограбеното в понеделник момиче да подаде сигнал в полицията, тримата младежи атакували млад мъж. Ударили го с юмрук в лицето и два пъти с метална палка по краката, докато единият от групата обирджии държал мъжа. Резултатът от обира и побоя бил сумата от 35 лв.

По това обвинение на двете момчета от Ботунец няма да се налага мярка за неотклонение, тъй като вчера съдът вече им наложи най-тежката. Те бяха оставени в ареста, но могат да обжалват решението на съда. Ако го направят, в края на септември втората инстанция ще трябва да се произнесе окончателно.