Спорт

Интер разгроми Милан и постигна историческа пета поредна победа в Дерби дела Мадонина

От Euronews България Euronews България
Inter Milan Снимка: Фейсбук

Интер разгроми Милан с 5:1 в градското дерби на Милано, част от 4-ия кръг на италианската Серия А. С успеха "нерадзурите" продължиха стопроцентовия си актив от началото на сезона в елита на Италия, записвайки четвърта поредна победа. Освен това успехът за „Змията“ бе исторически, след като отборът постига пет поредни победи в Дерби дела Мадонина за първи път в историята си и то в рамките на настоящата година при обща голова разлика 12:1. "Нерадзурите" постигнаха и най-голямата си победа в дербито от 49 години. За последно Интер побеждава Милан със същия резултат през 1974 г.

Хенрик Мхитарян даде летящ старт на домакините в петата минута, преди Маркъс Тюрам да покачи на 2:0 в 38-ата. "Росонерите" върнаха едно попадение в 57-ата минута чрез Рафаел Леао, но докрая бяха безпомощни и допуснаха нови три гола, реализирани от Мхитарян (69'), Хакан Чалханогу (дузпа 79') и Давиде Фратези (90+3'). 

По този начин Интер поведе в подреждането на Серия А с пълен комплект от 12 точки, с две повече от Ювентус, който по-рано през деня надви Лацио с 3:1 като домакин. Милан е на третата позиция с 9 пункта, след като сбърка за първи път през кампанията след трите поредни победи на старта.