Спорт

"ЦСКА - София" привлече австриец

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Emanuel Shakich Fbcskasofia (1) Снимка: Фейсбук

ЦСКА - София обяви привличането на австрийския дефанзивен полузащитник Емануел Шакич. 32-годишният Шакич е добре познат на треньора Ел Маестро, тъй като двамата са рабоили заедно в Щурм Грац. Футболистът може да играе както в защита, така и в халфовата линия. Той преминава на "Българска армия" като свободен агент, след като договорът му с гръцкия Кифисия бе прекратен.

Ето какво написаха още от столичния клуб:

"Той е тук да се бори. За клуба, за отбора, за нас. Познат като биткаджия Емануел Шакич е поливалентен футболист, когото треньорите могат да използват на няколко дефанзивни позиции. Неговата любима - дефанзивен халф. Роден и израснал в Австрия, Шакич има балкански корени. Кариерата му преминава в родината, продължава в Гърция, а днес вече е футболист на най-големия футболен клуб в България".

В началото на лятото новото попълнение на "черените" стана част от гръцкия Кифисия и от старта на сезона взе участие и в трите мача на тима. За последно той бе на терена срещу Атромитос на 1 септември, когато неговият отбор надделя с 2:1.

Още спортни новини вижте във видеото: