Политика

БСП-София официално издигна Ваня Григорова за кмет (Обновена)

От Анелия Джамбазка Анелия Джамбазка Репортер

Столичната организация на БСП гласува кандидатурата на синдикалиста Ваня Григорова в битката за кмет на София.

Ние ще се опитаме да дадем кураж на истинското мнозинство в София, а именно работещите софиянци, които трябва да кажат как трябва да е управлява София в интерес на обикновените граждани, и както се вижда, битката за София не е само за столицата, от София започва битката за България.

Ваня Григорова – кандидат за кмет на София

В избора на Григорова участваха както представителите на градската организация на социалистите в София, така ръководството на БСП. Дебатите и гласуването продължиха няколко часа.

Ние ще се борим сглобката, което се получи на национално ниво, да не се получи отново и в София. Всичките кандидати в момента в дясното ужким са настроени един срещу друг, и говорят кой бил по-десен, кой бил по-демократ, по-антикомунист, сега ще видите как ще се гушнат заедно.

Иван Таков – председател на БСП – София

Ваня Григорова оглави и листата за общински съветници.

„Очаквам подкрепа и от останалите коалиционни партньори, тъй като целта ни е обединение на левите сили“, каза Григорова.

„Първият ни коалиционен партньор е на шесто място. Имаме гражданска квота на десето място, на 13 място имаме гражданска квота, и от 20 място нататък имаме места за гражданска квота и коалиционни партньори“, посочи Иван Таков – председател на БСП – София.

Местният вот е насочен на 29 октомври, а до момента кандидатите за София са трима.