Политика

Йордан Терзийски, ПП: Радващо е, че сме се справили по-добре от европейските очаквания

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Има много индикатори, които са във формулата, но основното повишаване се дължи на повишението на БВП. Самият факт, че сме се справили по-добре през последната година, само може да ни радва – че сме изпреварили растежа, който се очаква на европейско ниво. И освен нас, още 22 държави от ЕС са се справили по-добре от очакваното. Това каза пред нашия репортер Аксения Мирчева депутатът от „Продължаваме промяната“ Йордан Терзийски относно намалените средства по Плана за възстановяване и устойчивост.


По отношение на вчерашните обвинения от страна на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, Терзийски отговори следното:

 

Това е висша форма на политическо лицемерие. Самият механизъм е разписан от г-н Борисов и неговите министри още в началото на 2021 г. Това или е една политическа манипулация, която се прави умишлено, или г-н Борисов, заслепен от тези милиарди, които предстоят да влязат в държавата, просто не е прочел рамката, която подписват.

Йордан Терзийски, ПП

Първото плащане предстои сега от 1 юли. Имахме ангажимент със законодателни промени до 30 юни, които бяха реализирани, и сега очакваме вече първите плащания, увери депутатът от „Продължаваме промяната“.


По отношение на предложението за връщане на хартиените бюлетини, Терзиев каза, че за тях от „продължаваме промяната“ е от изключителна важност е да осигурим прозрачност и легитимност на изборния процес.


„В момента ние сме концентрирани върху изграждането на нашата законодателна програма за следващите 6 месеца, която ще бъде разписана съвсем конкретно по дати, и нашата управленска програма. В случая не говорим за постове, говорим за политики“, така депутатът отговори на въпрос докъде са стигнали с осигуряването на парламентарно мнозинство за гласуване на кабинет с премиер Асен Василев.


Цялото интервю вижте във видеото.