Спорт

Айнтрахт надви Левски с два късни гола и сложи край на "синята" приказка в Европа

От Euronews България Euronews България
Eintrachtlevski Снимка: levski.bg

Отборът на Левски не успя да сътвори чудото в Германия и да елиминира Айнтрахт, след като загуби реванша от плейофите за влизане в групите на Лигата на конференциите с 0:2. Така с общ резултат 3:1 от двата мача германците се класираха за груповата фаза на турнира, но въпреки това българският тим се представи достойно срещу именития си съперник и заслужава само адмирации за участието си в Европа през този сезон. Тимът, воден от Николай Костов, отново стоеше добре на терена и се понрави с изявите си, но беше спрян с два късни гола.

Домакините поведоха в 25-тата минута чрез Омар Мармуш, но попадението бе отменено заради засада. В последните десетина минути Айнтрахт обаче реши всичко в своя полза.

Първо в 79-ата минута, световният шампион Марио Гьотце се оказа непокрит отдясно и с прецизен пас намери Джесик Нганкам, който без проблеми реализира за 1:0.

В 86-ата минута германците подпечатаха победата си с втори гол. Прекалено лесно изгубена топка в центъра прерасна в перфектна атака на "орлите", които с три паса стигнаха до точката за изпълнение на дузпа, откъдето Ели Шкири не сбърка за 2:0. Така Левски напуска надпреварата точно крачка преди групите. Въпреки това "сините" изпращат най-успешния си сезон на европейската сцена от 13 години насам. Тимът отстрани два съперника - Шкупи от Северна Македония и израелския Апоел Беер Шева.