Спорт

Мачът на истината: Левски гостува на Айнтрахт в преследване на голямата цел - групите на Лигата на конференциите

От Euronews България Euronews България
Levski Predi Eintracht Снимка: levski.bg

Тази вечер отборът на Левски ще се впусне в ново предизвикателство, част от европейската му приказка. "Сините" гостуват на Айнтрахт за мач-реванш от плейофа за влизане в групите на Лигата на конференциите, а двубоят във Франкфурт е от 21:30 ч. българско време.

Първият мач в София завърши без победител - 1:1 с гол в добавеното време на Асими Фадига и така всичко ще се решава днес. През изминалия уикенд Левски получи почивка в efbet Лига, докато в неделя „орлите“ играха срещу Майнц 05 в германската Бундеслига, където спасиха точката, изравнявайки в 91-вата минута.

Доста напрегната бе и изминалата седмица за клуба. Звездата в атака Рандал Коло Муани ясно заяви, че иска да премине в ПСЖ и отказа да тренира. Трансферът все още не е факт, но френският национал бе изваден от групата и няма да играе тази вечер. Нападателят Яспер Линдстрьом пък подписа с Наполи, което е още една добра новина за Левски.

Интересна е статистиката, че Левски няма победа над германски тим вече 40 години. За последно столичани победиха Щутгарт през 1983 година във 1/32-финал за Купата на УЕФА с 1:0 на “Васил Левски”. Оттогава досега родният тим има само равенства или загуби (4 ремита и 5 поражения). През 1984 година обаче “сините” успяват да отстранят Щутгарт в КЕШ след две равенства - 1:1 и 2:2. Това се оказва и последният път, в който тимът от “Георги Аспарухов” елиминира германски противник. Сега Левски има шанс да прекъсне негативната си серия, ако днес победи Айнтрахт.

“Сините” очакват и сериозна подкрепа в днешния двубой. Домакините отпуснаха 2900 билета за привържениците на родния тим, като вчера се извиха големи опашки пред касите в германския град. Като цяло се очаква целият капацитет на стадиона да бъде запълнен и да се получи страхотна атмосфера във Франкфурт.

Още спортни новини вижте във видеото: