Спорт

ЦСКА-София освободи Саша Илич

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Ilic BGNES Снимка: БГНЕС

Ръководството на ЦСКА-София официално съобщи раздялата със Саша Илич и помощниците му Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович.

Ето какво съобщи ЦСКА - София на своята официална фейсбук страница:

"Ръководството на ЦСКА взе решение за смяна на треньорския щаб на отбора. Сашата Илич и помощниците му Величко Капланович, Милорад Пекович, Дарко Обрадович и Слободан Милинкович са освободени.

Благодарим на всички тях за отдадеността и страстта, с които работиха. Признателни сме за колектива, който създадоха и който беше в основата на успешните ни мачове през изминалия сезон. Оставаме с изключително топли и приятелски чувства и винаги ще оценяваме подхода и отношението им към всички в клуба. На „Армията“ те винаги ще са добре дошли и радушно посрещнати!

Във футболно отношение обаче тимът ни буксува и има нужда от промяна, която смятаме, че би дошла с идването на нов треньорски щаб. Информация за новия треньор на ЦСКА ще получите в кратки срокове."

Саша Илич и щабът му поеха ЦСКА-София в началото на сезон 2022/23, като до последния кръг на шампионата "червените" бяха рамо до рамо с Лудогорец в битката за титлата. Началото на новата кампания обаче започна  изключително трудно за "армейците". Футболистите на сръбския специалист дадоха старт на сезона в efbet Лига с  равенство - 0:0 срещу Хебър и трудна победа с 1:0 срещу Крумовград. Най-разочароващият резултат дойде срещу румънския Сепси на стадион "Българска армия" в първия мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. "Червените" показаха слаба игра, въпреки новите трансфери и загубиха с 0:2. Така задачата им да продължат напред в турнира ще бъде много трудна. Реваншът е в четвъртък от 20:00 часа.

Още спортни новини вижте във видеото: