Политика

Стою Стоев, ПП: Статуквото реагира веднага щом започнахме да разкриваме корупционните схеми

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор

Видя се, че в момент, в който наистина започнахме да правим реформите, започнахме да разкриваме корупционните схеми, статуквото веднага се организира и успя да свали управляващото мнозинство. Това каза в студиото на „Добро утро, Европа депутатът от „продължаваме промяната“ Стою Стоев по повод падането на кабинета „Петков“. Това може да се случи само когато мнозинството се разпадне. И точно това се случи, уточни той.


В последните месеци само и единствено г-жа Генчовска преговаря за външната позиция на България по всички въпроси – така Стоев отговори на нападките на лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов, че правителството е водело двойнствена външна политика по отношение на република Северна Македония.
Статуквото и чуждите интереси надделяха над промяната, убеден е Стоев.


Що се отнася до бъдещите намерения на „Продължаваме промяната“, депутатът каза следното:

 

Национално-отговорното поведение е да се опитаме да съставим правителство. В момента държавата се намира в един процес, който трябва да завърши до края на годината, за да можем да получим плащане по Плана за възстановяване и устойчивост. Има сложна геополитическа ситуация – световна продоволствена криза, енергийна криза... И в момента да няма парламент би било тежка ситуация за страната.

Стою Стоев, "Продължаваме промяната"

Цялото интервю вижте във видеото.