България

Симона Велева и Пролет Велкова са новите членове на СЕМ

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
768X432 Съвет за електронни медии Снимка: БГНЕС

Депутатите избраха Симона Велева, предложена от "Продължаваме промяната" и Пролет Велкова, предложена от "Демократична България" за членове на СЕМ, предаде БГНЕС. Така те ще заемат местата на София Владимирова и Розита Еленова, чийто мандат в регулатора изтече. Кандидатурата на Тодор Беленски от "Възраждане" не беше приета.

В концепциите никъде не чух начина на финансиране на обществените медии. Дали смятат да приложат начин на финансиране или споделени услуги - с цел да се оптимизира начина им на управление. Никъде не се засегна темата за препредаването на аудиовизуалните произведения.

Любомир Каримански, „Има такъв народ“

Гласувах против поради бързо приключилия дебат. Не знаете какъв кандидат избрахте. Можете да им благодарите, че беше избран човек с дългата ръка на ДПС. Тя е от тези, които когато нещо не им хареса - го забраняват. Дадохте власт на човек, който ще прави същото. Тъй като нямаше дебат… това в крайна сметка нямаше да има значение след като ДПС погали по рамото ДБ. На вашата съвест ще тежи, когато за очни да мачка някои журналисти - дали ще е Волгин или друг, но ще се нагледате.

Тошко Йорданов, ИТН

„Кандидатката, която беше одобрена, каза на изслушването, че педофилите също са жертви. Може следващия да е любител на канибалите. Днес унищожихте авторитета на СЕМ. Унищожихте авторитета на НС“, бе позицията на Костадин Костадинов, председател на "Възраждане".

Госпожа Велкова представлява тази част на гилдията, която смята, че трябва да има стандарти. Разбирам културната война, но тези стандарти трябва да бъдат отглеждани. Искам да кажа, че твърденията за това какво се чула в това изслушване просто не отговарят на исканията. Ние си позволихме да атакуваме така вашия кандидат за БНБ, господин Йорданов. Аз се гордея с човека, който избрахме.

Христо Иванов, "Демократична България"

„Имам право на мнение. Най-големият проблем е, че група хора се мислят за авторитети. Вие не гласувахте за нашия кандидат на БНБ. Бих подкрепил чисто коалиционна ваш кандидат, но не човек на ДПС“, отговори Тошко Йорданов от ИТН.

Пролет Велкова има награда от Националната мрежа на децата, която има над 100 организации. Ако тя е нарушила правата на децата, тя нямаше да има това доверие.

Антоанета Цонева, ДБ

„С антириторика и антиповедение човек маже да влезе в полето на политиката, но така не бива да управлява и не може да управлява. Модели виждаме такива в последните 12 години. ГЕРБ се появиха с анти ДПС говорене, вашата оценка за ГЕРБ сме я чули. Сега твърдите, че правите по-различно. Но на политическия терен се появихте с анти риторика, каза. Господин Тодор Йорданов говори кой с кого бил близък - като излизате тук, защитавайте своите позиции, а не с анти говорене. Противопоставянето няма да реши никакви проблеми“, каза Мустафа Карадайъ, председател на ДПС.

Чрез процедури позволихте да се започне дебата след гласуването. Избрахте кандидат по изключително порочен начин.

Николай Дренчев, "Възраждане"

Не знам защо дебатът се провежда след избора. Господин Карадайъ, ние нямаме кандидат. Въздържахме се. Благодарение на вас Пролет Велкова беше избрана. Ние не искаме да имаме хора в СЕМ. Който иска да има хора в СЕМ, носи отговорност за тях.

Тома Биков, ГЕРБ

„Гласувах против, защото момчето няма опит. Той говореше за свободата на медиите, но в морално отношение е много по-добре от Пролет Велкова, която я вкарахте в СЕМ благодарение на ДПС“, каза Тошко Йорданов по повод отхвърлената кандидатура на Тодор Беленски. „Благодаря за подкрепата за нашите кандидати“, отговори иронично Мустафа Карадайъ.