Спорт

Реал (Мадрид) - Осасуна 2:1: След девет години "лос бланкос" отново триумфират с Купата на Краля, Родриго герой за мадридчани

От Божидар Барабарев Божидар Барабарев Спортен редактор
Spain Soccer Copa Del Rey Final AP Снимка: АП

Реал (Мадрид) спечели Купата на краля за 20-и път в историята, след като победи с 2:1 "Осасуна" на „Естадио де Ла Картуха“ на финала в Севиля. Героят за „кралския клуб“ бе Родриго, който вкара и двата гола за успеха. Със своите 22 години и 117 дни бразилецът се превърна и в най-младия от "Белия балет", разписал се във финала за Купата на Испания от началото на века. За тимът от Памплона това е втори загубен финал в турнира след поражението от Бетис с 1:2 преди 18 години и така остава без отличие в 102-годишната си история.

За "Реал" това бе 40-и финал в турнира, като тимът не бе триумфирал в надпреварата от сезон 2013/14, когато наставник бе отново Карло Анчелоти. "Лос бланкос" са на трето място по трофеи в турнира след рекордьора "Барселона", който е с 31 и "Атлетик" (Билбао) с 23.

По пътя към спечелването на Купата мадридчани отстраниха последователно "Атлетико" (Мадрид) на четвъртфиналите и "Барселона" в следващата фаза.

Тимът на Анчелоти поведе още две миннути след първия съдийски сигнал, когато Винисиус асистира феноменално на сънародника си Родриго, който се разписа. В следващите минути играчите на „лос рохийос“ отправиха няколко удара, но не стигнаха до попадение. Все пак "Осасуна" изравни в 58-ата минута, чрез Лукас Торо, който с мощен удар пред наказателното поле възстанови равенството. "Реал" обаче бързо вдигна оборотите и си върна преднината. В 70-ата Тони Кроос опита изстрел, но след рикошет топката стигна до Родриго, който отново бе точен отблизо и вкара второто си попадение. До края "Реал" не допусна изненада и стигна до третия си трофей, след като по-рано през сезона спечели Суперкупата на Европа и световното клубно първенство. Тимът е на полуфинал в Шампионската лига, където ще срещне "Манчестър сити", а първият сблъсък е във вторник.

 

Още спортни новини вижте във видеото: