Политика

Станислав Балабанов, ИТН: Време е България да има стабилно правителство и работещ парламент

От Камелия Колева Камелия Колева Журналист

Наблюдавайки последните политически процеси между първите две партии, ставаме свидетели на един телевизионен театър, който е крайно време да спре. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов. По думите му резултатите от последната лидерска среща са нулеви.

Виждаме колко умилително си благодарят тези, които арестуваха Борисов, а той от другата страна е смирен и благ. Ако пък в крайна сметка вземат, че се разберат двете политически партии, ИТН ще бъде опозиция.

Станислав Балабанов, ИТН

По думите му с дългите преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се губи ценно парламентарно време. "Продължаваме промяната" се държаха като обидени на българските граждани, че не са първи на изборите и през последните седмици бламираха работата на Народното събрание, каза още той.

Според Станислав Балабанов политиката „на инат“ трябва да спре, защото пред депутатите седят важни ангажименти, свързани с работата по приемане и промяна на закони. Време е България да има стабилно правителство и работещ парламент, категоричен беше той и заяви, че ако ИТН получи покана за среща, групата им ще откликне на нея. Това обаче не означава подкрепа на всяка цена, каза още Балабанов.