Ела в...

Ела! на летище София - част 5

От Живко Константинов Живко Константинов Водещ

На Летище София почти няма човек, който наистина да не обича работата си. Доказва го Петко Карамитев, който е автобусен шофьор вече 15 години.

Жената на Петко, заедно с нейната колега Ива, се грижат за имиджа на Летище София. От пиар на Младежкия театър, Ива се озовава на летището.

Работата тук е много динамична и интересна, и аз наистина бях много впечатлена и приятно изненадана, че се срещнах с много добри професионалисти, които са отдадени на авиацията. Това е нещо, което прави впечатление, те просто я обичат, признава Ива.

Като пътник, понеже и аз пътувам през летището, има много неща, които искам да бъдат по различен начин, защото като съм пътувала в други държави, има летища, които изглеждат много по-добре! Но мисля, че в бъдеще това ще се промени, даже някои промени са видими на Терминал 2, така че се надявам София да има летище, което да бъде гордост не само за българите, но и за чужденците, които идват тук, допълва Ива.

Това е идеята на новото ръководство на Летище София - да се превърне в привлекателно място за пътниците, за което предстоят много промени.

Искаме да трансформираме изцяло летището и да станем еталон не само в Източна Европа, но и като регионалнo летищe. Така че имаме план, да трансформираме напълно през следващите години обслужването на нашите пътници, услугите, които предоставяме на авиокомпаниите, а също и да бъдем най-съвременно летище по отношение на устойчивост в летищната индустрия, казва Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на „Соф Кънект“.