Общество

Над 2500 души във Великобритания посетиха кариерен форум за българи в чужбина

От Euronews България Euronews България

Над 2500 души от цяла Великобритания се включиха в най-големия кариерен форум за българите в чужбина, което се проведе в Лондон. „Кариера и живот – защо в България“ запозна нашите сънародници зад граница с възможностите за развитие в родината и им даде възможност да се срещнат на живо със световноизвестни, успели българи.

 

Събитието „Кариера и живот – защо в България“, организирано от основателите на платформата BWY Иван Христов и Андрей Арнаудов, предизвика силни емоции и огромен интерес. В залата на Кралското географско дружество се събраха стотици хора на всякаква възраст, сред които цели семейства с деца, студенти и дългогодишни емигранти.

Андрей Арнаудов, съосновател на платформата Bulgaria Wants You

Специален гост на форума беше принц Кирил Сакскобургготски.

 

Прекрасно е, че се организира подобен форум и хората имат възможност да научат какво се случва в България и интересните възможности за работа. Мисля, че за повечето хора възможността да се върнат обратно е прекрасно нещо. Знам, че хората са развълнувани да са тук.

принц Кирил Сакскобургготски

Във форума взеха участие едни от най-отговорните работодатели в България, чиито условия на труд и икономически стимули са на европейско ниво.

Специално за събитието в британската столица пристигнаха първият български актьор в Оскар Димитър Маринов и световноизвестният футболист Димитър Бербатов, които се включиха като гост-лектори.