Политика

Кризата в коалицията отложи визитата на Кирил Петков в Азербайджан

От Георги Колев Георги Колев Редактор
Belgium Ukraine Tensions 22056092804956 Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Снимка: АР

Посещението на министър-председателя Кирил Петков в Азербайджан се отлага. Причината е решението на премиера да присъства на гласуването в Народното събрание на актуализацията на бюджета, както и да покаже подкрепата на правителството за председателя на Народното събрание Никола Минчев.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Петков трябваше да замине в четвъртък за Азербайджан, където доставките на азерски газ щяха бъдат във фокуса на разговора му с президента Илхам Алиев.

По-рано днес от ИТН внесоха искане за оставката на председателя на парламента Никола Минчев. Причината е разсекретяването на заседанието, на което трябва да бъде изслушан външният министър Теодора Генчовска по повод твърденията ѝ за "двойната външна политика" на правителството по отношение на Северна Македония.

Петков е провел телефонен разговор с президента на Азербайджан Илхам Алиев. Двамата са обсъдили темите, които са от стратегическа значимост за енергийната независимост на България. Договорено е отложената визита да се състои при първа възможност.