Политика

Искрен Митев, ПП: Добрите предложения получават подкрепата на довчерашното мнозинство

От Димитър Петров Димитър Петров Редактор
Screenshot 2022 06 09 194432

Още в бюджетната комисия се вижда, че тези предложения, които са добри, получават подкрепата на мнозинството, което беше допреди вчера. Това каза за Euronews Primetime депутатът от „Продължаваме промяната“ Искрен Митев.

На този етап не знам да водим преговори с когото и да било от опозицията, сподели Митев по повод нуждата от осигуряване на мнозинство за прокарване на антикризисните мерки.

Много ми се иска да не говорим за ИТН като консистентна група от хора, които ние атакуваме. При тях, както и във всяка друга група, има хора, които правят компромиси, каза още Митев.

Продължаваме промяната“ и управляващата коалиция не са се променили. Но коалицията вече не е тази, която е била – значи, нещо друго се е променило. И моят въпрос е: какво, пита депутатът.

По отношение на казуса с евентуалното вдигане на ветото спрямо Севрна Македония, Искрен Митев увери, че от „Продължаваме промяната“ са против да бъдат взети каквито и да е мерки в тази посока, без те да бъдат широко обсъдени и без да се спазват уговорките от страна на Северна Македония.

Цялото интервю вижте във видеото.