Политика

Политически анализатори сблъскаха позиции корумпирано ли е обществото

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Много е трудно да се наблюдава и коментира случващото се на политическата сцена у нас през последните месеци. Нагледахме се на много непредизвикани грешки, видяхме ирационални резултати, постигнати като следствие от хиперрационални стратегии, които обаче нямаше как да доведат до положителен резултат. Това каза в ефира на „Добро утро, Европа“ политологът Ружа Смилова.

ПР експертът Нидал Алгафари посочи, че вече не може да се направи разлика между това кои политици са корумпирани и кои не, защото между тях непрекъснато се случват престрелки по тази тема.

„Ако се стигне до предсрочни избори, ПП-ДБ ще са губещ, защото те се качиха на гърба на ГЕРБ-СДС с обиди и квалификации, както след това се отнасяха и към ДПС. След това обаче се прегърнаха и заобичаха, а основното нещо, на което държаха в предходните избори вече го няма, така че ще им бъде много трудно да измислят нещо различно, с което да накарат избирателите си да им гласуват доверие“, обясни още Алгафари.

Ние като цяло, хората, обществото, също сме корумпирани и корумпираме. Ние сме тези, които даваме пари на полицая, на общинския съвет, ние всички участваме в това. Направили сме това национална политика, към която само на приказки имаме някаква нетърпимост.

Нидал Алгафари, ПР експерт

Според Ружа Смилова обаче има много хора у нас, които не са корумпирани, напротив, настояват за това масовата корупция да бъде изчистена от личния и обществен живот на българина.

Целия разговор вижте във видеото.